...

...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Θρύψαλα.

Λένε πως αν σπάσει το γυαλί, δεν ξανακολλάει. Η αλήθεια είναι πως κολλάει. Και ξανά. Και ξανά. Το θέμα είναι… Θέλουμε να το ξανακολλήσουμε; Αξίζει; Δεν αναφέρομαι σε απλά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν σε μια σχέση-οποιαδήποτε σχέση. Το να «σπάσει» κάτι είναι τελείως διαφορετικό. Καθετί σπασμένο αλλοιώνεται. Ακόμα και αν ξανακολλήσει, πάντα θα είναι ραγισμένο. Και από ένα σημείο και μετά δε διορθώνεται. Γιατί ένα γυαλί γεμάτο ρωγμές, μπορεί να γίνει θρύψαλα ακόμα και με το άγγιγμα των φτερών μιας πεταλούδας. Και τότε όλοι αναρωτιούνται πώς άραγε γίνεται να έσπασε από κάτι τόσο ανεπαίσθητο. Μα όλες οι προηγούμενες ρωγμές ήταν κάτι περισσότερο από αισθητές…

7 σχόλια:

  1. Θα είναι σίγουρα κάτι άλλο! Αυτό ξέρω εγώ!
    Με ρωτούν όλι αν μετά από 10 χρόνια χωρισμένη θα τα ξαβναβρω με τον πρώην άντρα μου ( που ποτέ δεν πήραμε διαζύγιο) Η απάντηση μου; Θα έπρεπε να ξανασυστηθούμε!
    Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου! γλυκό! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αριστέα μου, όπως το είπες, θα είναι κάτι διαφορετικό! Και συνήθως παρατηρώ πως θα είναι κάτι λιγότερο γοητευτικό από το πρωτότυπο... Αρκετές φορές μάλιστα θα είναι κάτι διαλυμένο.. Σίγουρα όχι πάντα, αλλά συχνά!
      Σε φιλώ και εγώ! :)

      Διαγραφή
  2. Σ' έχω καλέσει σε γυναικείο μπλογκοπαιχνιδάκι ανοιξιάτικο http://lisaandothers.blogspot.gr/
    Φιλάκιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι και να κολλήσει το γυαλί, το ράγισμα δεν φεύγει με τίποτα, είναι δε μάλιστα πιο ευάλωτο απ' ότι ήταν, τόσο που κινδυνεύει να σπάσει ξανά...το θέμα είναι πόσες φορές ακόμη θα έχεις το κουράγιο να το κολλήσεις -ξανά και ξανά...μέχρι να μην αντέχεις πια αυτή τη διαδικασία, μέχρι να το κάνεις θρύψαλα με τα ίδια σου τα χέρια και να αποχωρίσεις μ' ένα μεγάλο κενό μέσα σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς... Είναι κάπως εξοντωτική όλη αυτή η διαδικασία...

      Διαγραφή
    2. Τόσο που στο τέλος μπορεί να καταλήξεις εσύ το σπασμένο γυαλί...

      Διαγραφή