...

...

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Περί αγάπης η ανάρτηση!

Πότε τελειώνει η αγάπη; Είναι το ψέμα που τη σκοτώνει; Σταματάει ποτέ να υπάρχει; Έχει μήπως διακοπές και επανέρχεται; Αλλάζει μορφές; Πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από αγάπες που πληγώνουν; Άραγε πληγωνόμαστε περισσότερο ζώντας μακριά τους; Πώς μπορούμε να τις αποφεύγουμε; Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να αγαπήσεις; Πόσο για να πάψεις να αγαπάς; Και στην τελική, γιατί αγάπησες;

Μη με ρωτάς, όχι, όχι, σταμάτα, αρκετά παιδεύτηκα και μόνη μου. Μη με ρωτάς, δεν ξέρω, λέμε… Μα τι θέλεις, επιτέλους, ξέρεις τι πιστεύω, ξέρεις πώς φοβάμαι μην είναι αλήθεια. Ε, λοιπόν, αφού το θες τόσο πολύ, άκουσέ το πάλι.


Η αγάπη δεν τελειώνει. Πώς μπορείς να τελειώσεις κάτι που ποτέ δεν επεδίωξες να αρχίσει; Δε σκοτώνεται. Αν αγαπάς, δε σταματάς ποτέ να αγαπάς. Όσο και να πληγωθείς. Η αγάπη δεν περιμένει αντάλλαγμα. Δεν έχει δεδομένα, ούτε όρια και απαιτήσεις. Δεν έχει αιτίες. Αγαπάς απλά, γιατί έτσι νιώθεις. Πρέπει να αγαπήσεις, δεν μπορείς αλλιώς. Αν δεν το κάνεις, είναι σίγουρο πως κάτι λείπει. Ίσως πάρει χρόνο να καταλάβεις πως αγαπάς. Μα όταν αυτό αρχίσει, το νιώθεις κάθε μέρα, ακατάπαυστα. Και αν ο άλλος δε σε αγαπάει; Καμιά σημασία δεν έχει αυτό. Μόνο αν πάψεις να τον βλέπεις, η αγάπη αυτή παίρνει τη μορφή της νοσταλγίας. Μα μη γελιέσαι, πάλι αγάπη είναι. Και όταν πας σε άλλη αγκαλιά και πεις πως άλλον αγαπάς, η προηγούμενη αγάπη τελείωσε, πάλι ψέματα λες. Στο είπα και πριν: Η αγάπη δεν τελειώνει!


10 σχόλια:

  1. Η αγάπη δεν θέλει ρε χρόνο!Εξαρτάται κάθε φορά την περιπτωση!Μπορεί να γεννηθεί σε ένα δευτερόλεπτο μπορεί και σε χρόνια!Και όταν λες τελειώνει είναι και πάλι σχετικό!Τι εννοείς όταν λες τελειώνει και τι βασικά θεωρεί ο καθενας έχει ως τέλος!Ειναι γενικά ότι να ναι οπότε δεν ξερω να σου πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμ, όλα ανάλογα την περίπτωση είναι... Απλά εγώ πιστεύω κάποια συγκεκριμένα πράγματα!

      Διαγραφή
  2. Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αληθινή δεν τελειώνει. Όταν τελειώσει ξέρεις ότι δεν ήταν αληθινή!
    Η αγνή αγάπη και το ενδιαφέρον πάντα θα υπάρχουν στην καρδιά μας αν αγαπήσαμε!
    Καλά να περνάς πιτσιρίκα μου! ♥
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αγάπη -η ερωτική- για ένα άτομο μπορεί να γεννηθεί από την πρώτη στιγμή, μπορεί και να μην έρθει ποτέ. Μπορεί να σβήσει ο έρωτας και να βρεθείς αντιμέτωπος/η με μια μεγάλη έκπληξη: πως τελικά δεν αγάπησες τον άλλο ποτέ. Μη λες πως έσβησε η αγάπη, γιατί κι οι δύο ξέρετε ότι σημαίνει πως δεν υπήρξε ποτέ.

    Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ, απλά μπαίνει σε κούτες, σκονισμένα συρτάρια, σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού και κρύβεται εκεί. Σαν μια χτυπημένη άρθρωση σε πονά τις μέρες που βρέχει(δεν εννοώ στον ουρανό, εννοώ στην ψυχή). Δεν τελειώνει ποτέ. Ο έρωτας είναι μονάχα που σβήνει. Δε μπορείς να πεις πως η αγάπη τελειώνει. Εκτός κι αν τη θέση της πάρει το μίσος. Η αγάπη δεν τελειώνει, όμως σκοτώνεται. Μη λες πως η αγάπη τελείωσε.. Είναι σαν να λες πως η καρδιά σταματά να χτυπά.
    "Στο είπα και πριν: Η αγάπη δεν τελειώνει!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεύω τον τρόπο που συμπληρώνεις τα κείμενα/ποιήματά μου, όπως έκανες τότε με τον "Χάρτινο Ουρανό"! :)
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
    2. κι εγώ θα πω ξανά πως χαίρομαι γι' αυτή την "επικοινωνία" που έχουμε και καταλήγουμε να γράφουμε κι οι δυο πράγματα που μιλούν στην ψυχή της καθεμιάς :)

      Διαγραφή