...

...

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Όποιος με ξέρει, κάνει λάθος...

...Και είναι ταυτόχρονα σωστός! Βαρέθηκα να χαμογελάω. Βαρέθηκα να κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Βαρέθηκα να μην είμαι με τίποτα ευχαριστημένη. Με βαρέθηκα. Σας βαρέθηκα. Ναι, αυτό είναι κυρίες και κύριοι. Σας βαρέθηκα. Με κουράσατε.
Μα και πάλι ψέματα λέω. Πιο πολύ με κούρασα εγώ. Τουλάχιστον όμως μετά από όλη αυτή τη βαβούρα, έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον εαυτό μου. Ξεκάθαρη και συνάμα απίστευτα συγκεχυμένη. Γιατί είμαι από μόνη μου ένα μπέρδεμα. Και το χειρότερο είναι πως για αυτό καταλήγω να μπερδεύω και όλους όσους συναναστρέφονται μαζί μου. Γιατί στον καθένα δείχνω ένα άλλο πρόσωπο. Και το ακόμα πιο τραγικό; Όλα όσα δείχνω είναι αληθινά!
Όταν λέω πως θέλω να γίνω μεγαλοδικηγόρος το εννοώ απόλυτα. Ναι, θέλω να είμαι η καλύτερη, ο εγωισμός μου δεν επιτρέπει να είμαι χαμηλότερα από την κορυφή. Σίγουρα. Ναι, θα το παίζω
high class
.
Ναι, θα είμαι μια ξενέρωτη.  Και δηλαδή θα βρω ένα φλώρο να παντρευτώ και θα ζω μια βαρετή ζωή; Και θα καταντήσω καμιά από αυτές τις ψηλομύτες πλούσιες που κάνουν δωρεές σε ιδρύματα για να ενισχύσουν το
image τους; Και θα πηγαίνω σε εκείνα τα ηλίθια πάρτι που περιφέρονται όλοι με ένα κοκτέιλ στο χέρι συζητώντας για business
; Παναγία μου!
Άρα περνάμε στο επόμενο πρόσωπο. Ναι, θέλω να βοηθήσω: τους άπορους, τους εξαρτημένους, τους μετανάστες, τα ορφανά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ή ικανότητες, αν προτιμάτε). Και όποιον άλλο έχει βοήθεια. Θέλω να φτιάξω τον κόσμο. Θέλω να είμαι μια ευτυχισμένη μετριότητα (έχοντας υλικά σημεία αναφοράς).
Μετριότητα; Πώς μετριότητα δηλαδή; Δε γίνεται να είμαι μετριότητα. Και όλοι αυτοί που περιμένουν να κάνω τη διαφορά; Θα τους απογοητεύσω; Δεν μπορώ να τους απογοητεύσω!
Και τελικά εγώ τι είμαι; Πολύ καιρό το σκέφτομαι… Και βασικά η απάντηση είναι πως είμαι όλα όσα δείχνω. Αυτό είμαι εγώ. Δε με βοηθάει πολύ αυτό το μπέρδεμα. Μία πορεία χαράζει κάθε άνθρωπος. Αν προσπαθήσει να χαράξει περισσότερες, κάποια θα αδικηθεί. Οπότε οι άνθρωποι πρέπει να κάνουμε επιλογές. Που συχνά δεν είναι εύκολες!



Του το κρατάω αυτού το κόσμου που δε μου ανήκει ο εαυτός μου...

15 σχόλια:

  1. Καταρχήν που είσαι κοπέλα μου σε χάσαμε.Μαύρα μάτια κάναμε!Αλλά δεν σε παρηξηγώ.Έχεις κι εσύ δικαίωμα στην ξεκούραση!Λοιπόν...τον να ψάχνασε με τον εαυτό σου και το να προσπαθείς να καταλήξεις κάπου δεν είναι λάθος.Το λάθος είναι να επίλέγεις ένα χαρακτήρα νομίζοντας πως αυτός θα είναι για όλη σου τη ζωή.Είσαι σε ηλικία που πρέπει να πειραματίζεσαι.Και αυτοί που σε ξέρουν πραγματικά δεν σου κρατούν κακία ακόμα και αν αποφασίσεις να είσαι η βασίλισσα της Αγγλετέρας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί με έχασα εγώ, εσείς δε θα με χάνατε; :Ρ Δεν ξέρω αν λέγεται ξεκούραση αυτό που κάνω ακριβώς... Όχι, δε μου κρατάει κανείς κακία... Κανείς, πέρα από εμένα...
      Και μπορώ να σε ρωτήσω κάτι; Τι ηλικία έχεις;

      Διαγραφή
    2. Εεεε ναι είμαι 15!!Μάλλον φαίνεται λίγο κάπως!!!!Εσύ πόσο είσαι αν επιτρέπεται;;;

      Διαγραφή
    3. Αχα Χρόνια σου πολλά προκαταβολικά!!

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα ευχαριστώ! Σίγουρα είσαι ο πρώτος που μου τα είπε για φέτος! ΧΡ

      Διαγραφή
  2. Να τη η κοπελιααα!!:Ρ:Ρ

    Δε θα σχολιάσω τα παραπάνω!!Είναι πολύ αληθινά για να τα παρουσιάσω ψεύτικα σαν μούτρο που είμαι!!:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα το πιο καλό μούτρο είσαι! Επιτέλους σε αφήνω χωρίς σχόλιοοοο! ΧΡ

      Διαγραφή
    2. Λάθοοοος!!Το πιο κακό μούτροοο είμαιιι!!Για ένα μαύρο κούτελοοοο ζούμεεε!!!!:/

      Μπράβο!!Καλό κολίτσι!!:Ρ

      Διαγραφή
    3. Τι νουμερο;;;;;Εχει σημασια!χαχαχα!!:-P

      Διαγραφή
  3. Βρε κουκλί μου, το μπέρδεμα που λες οτι είσαι και ότι έχεις , δεν είναι αυτό που σε καθορίζει. Είσαι μόλις 15-16 χρονών , ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να μην εχεις ακόμη ταυτότητα , είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να νιώθεις χαμένη και αποπροσανατολισμένη και είναι ΔΕΚΤΟΝ και ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ να τα σκέφτεσαι όλα μαζί μέσα στο κεφάλι σου. Όλοι τα περάσαμε και θα σου έλεγα να ξαναδιαβάσεις τον/την dreamer απο πάνω που λέει ότι "επιλέγεις έναν χαρακτήρα νομίζοντας πως θα είναι για όλη σου τη ζωή" . Αμ δε! Ξέρω τι άτομο είσαι και ξέρω ότι οι αναζητήσεις αυτές που έχεις δε θα σταματήσουν ποτε κι ότι δεν ευφησυχάζεσαι. Δεν είναι κακό, απλώς πίστεψε με όταν σου λέω ότι είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου και ζητάς απαντήσεις για πράγματα που η ζωή δεν πρόκειται να σου δωσει απο τώρα που να χτυπιέσαι κάτω. Εστίασε στους βραχυπρόθεσμους στόχους και μην φορτώνεσαι με πράγματα κ έννοιες πριν την ώρα τους. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει . Και κάτι τελευταίο, δούλεψε το μέσα σου και αποδέξου το (είναι δύσκολο το ξέρω αλλά πρέπει) ότι ΔΕΝ μπορείς να τους κάνεις όλους ευτυχισμένους ούτε να ευχαριστήσεις τους πάντες . Πάντα θα υπάρχει κάποιος που δν θα είναι ευχαριστημένος αλλά δεν είναι ούτε δική του ούτε δική σου δουλειά. Απλώς φρόντισε να μην είσαι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε ζουζού! Όπως πάντα δίκιο έχεις... Αλλά... Χμμ... Δεν ξέρω, θα προσπαθήσω να χαλαρώσω!

      Διαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να συμφωνείς, αλλά να μην τα νιώθεις!
      Καλημέρα! :)

      Διαγραφή