...

...

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πάει καιρός που σταμάτησα να ελπίζω... Ποιος είμαι εγώ που θα τα αντέξω όλα αυτά;

Αγαπητέ Ρας!
Είχες κάνει κάποια στιγμή παράπονο που δεν ήσουν σε ένα υστερόγραφο, αν θυμάμαι καλά (και θυμάμαι πάντα καλά :Ρ)! Λοιπόν ορίστε ολόκληρη ανάρτηση για την αφεντιά σου! Βασικά... Με αφορμή την αφεντιά σου και το συγκεκριμένο στίχο!

Λοιπόν η αλήθεια είναι πως οι καιροί που ζούμε δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί! Ίσως δεν είναι καθόλου, αλλά τέλος πάντων... Συνεχώς ακούμε πράγματα που μας κόβουν τα φτερά. Άνθρωποι απελπισμένοι... Τα γεγονότα λένε στον καθένα μας να αφήσει πίσω τα όνειρά του και να προσπαθήσει απλώς να επιβιώσει. Με όποιον τρόπο μπορεί. Η ελπίδα μοιάζει απαγορευτική μέσα σε όσα ζούμε. Νιώθουμε αδύναμοι. Αδύναμοι μπροστά σε ένα σύστημα απολιθωμένο, που όλοι ξέρουμε πως με το παραμικρό θα καταρρεύσει και θα μας πλακώσει.  Μα αφού το ξέρουμε, γιατί δεν το αλλάζουμε; Μα γιατί είναι αυτή η "παγκόσμια εξουσία". Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, υπάρχει παντού. Και δεν έχει να κάνει με χρήματα, έχει να κάνει με αξίες. Ή μάλλον έχει να κάνει με τα χρήματα, που έχουν μετατραπεί σε αξίες. Οι ηθικές αξίες έχουν πλέον εξαφανιστεί. Κανείς δεν νοιάζεται να βάλει ένα στόχο και να παλέψει να τον κατακτήσει. Βασικά ο στόχος όλων είναι το χρήμα και η δόξα. Μα ούτε και για αυτά θέλει κανείς να κοπιάσει. Όλοι επιθυμούν να απολαμβάνουν τη χλιδή χωρίς προσπάθεια. Και δεν καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν είναι τα μεγάλα λόγια, ούτε τα χρήματα το θέμα. Ποιος αγόρασε ευτυχία; Μάθετε όλοι εσείς εκεί έξω πως η ευτυχία ούτε πωλείται, ούτε αγοράζεται! Χαρίζεται... Από άτομα που μας αγαπάνε. Μα τα άτομα αυτά δεν υπάρχουν, αν δεν προσπαθήσεις να είσαι κοντά τους. Αν δεν τους αφιερώσεις χρόνο...
Τέλος πάντων εγώ ήθελα να καταλήξω στο ότι ελπίδα υπάρχει. Όποιος θέλει να αντέξει τα καταφέρνει. Όποιος θέλει να πετύχει, το ίδιο. Δε λέω να πετύχει ως επιχειρηματίας. Λέω να πετύχει στη ζωή του... Να βρει το νόημα. Μα αν χαθεί η ελπίδα, δε γίνεται τίποτα. Αν χαθεί η ελπίδα, είναι όλα χαμένα.-

14 σχόλια:

  1. Δε θυμάσαι πάντα καλά!!!:Ρ:Ρ:Ρ

    Καλά με σκλαβώνεις τώρα!!ΧΑΧΑ!!

    Δίκιο έχεις αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν γιατί είναι πάνω από τα πάντα και εμείς ως άνθρωποι δεν τα επηρεάζουμε!!Και επιπλέον δεν αρκεί να αφιερώσεις χρόνο σε κάποιον πρέπει και ο ίδιος να κάνει το ίδιο με απόλυτη πίστη και αγάπη!!

    Η ελπίδα κάθε μέρα πεθαίνει και κάθε μέρα ξαναγεννιέται και αυτή είναι η λειτουργια της!!

    Αλλά στα υπόλοιπα έχεις δίκιο!!

    Σε χαιρετώ!!

    ΥΓ:Σου πα πόσο με σκλαβώνεις με την ανάρτηση σου;;χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι πάντα καλά! Εσύ ξεχνάς, για αυτό δε θυμάσαι ότι θυμάμαι! :Ρ

      Το 'χω η άτιμη! :Ρ

      Άρα, η ελπίδα δε χάνεται! :)

      Χαίρομαι που συμφωνείς παιδί μου! :Ρ

      Γεια σου!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξεχνώ,μου διεφεύγουν στιγμές!!:Ρ:Ρ

      Παραδέχεσαι ότι είσαι άτιμη λοιπόν!!!ΧΑΧΑΧΑ!!

      Μπορεί να ειπωθεί και έτσι!!:Ρ

      Να χαίρεσαι που εσύ συμφωνείς μαζί μου ακόμα και όχι τελειως!!:Ρ:Ρ

      Χαιρετώ!!!

      Διαγραφή
    3. Είμαι και το χαίρομαι!!:Ρ

      Διαγραφή
  2. Σε ένα παιχνίδι στο playstation είχε αυτή τη φράση στο τέλος:<>Η ελπίδα πεθαίνει μόνο αν την αφήσουμε να πεθάνει.Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές πότε ένας άνθρωπος ζει την πραγματική ευτυχία...Δεν έχω βρει απάντηση ακόμα...Πιστεύω ότι ποικίλλει ανάλογα με τον άνθρωπο.Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την δικιά του εκδοχή της ευτυχίας.Άλλος να γίνει πλούσιος,άλλος να γίνει επιτυχημένος κτλ.Οι Έλληνες Δήμητρα έχουν χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα...Δεν έχουν και άδικο.Η ουσία είναι όμως ότι ακόμα και ο πιο αποφασισμένος θα σταματήσει να ελπίζει...Όταν παλεύει μόνος του,κάποτε θα σταματήσει να ελπίζει.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τον καιρό που ζούμε λίγοι έχουν ηθικές αξίες και ακόμα λιγότεροι αυτοί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παλεύουν.Πάρε παράδειγμα την Ελλάδα και πές μου ποιός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παλεύει για να την σώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *hope is what makes us strong.It is why we are here.It is why we fight when all else is lost.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέχασα,πώς τα πήγες σήμερα στις εξετάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις το Playstation! Kαι δεν του το'χα! :Ρ
      Σωστά, ο καθένας έχει τη δική του ευτυχία. Όποια και αν είναι όμως αυτή, ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ! Σε αυτό δε διαπραγματεύομαι. Η κοινωνία μας πείθει ότι ευτυχία φέρνουν τα υλικά αγαθά. Μα στην πραγματικότητα η απληστία μας για αυτά, φέρνει δυστυχία!
      Όσο για την Ελλάδα, υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα ελπίζουν. Και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα κινητοποιηθούν. Ναι, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί ο καθένας να αλλάξει.Υπάρχουν πολλά θέματα από πίσω. Αλλά ίσως όταν τελικά φτάσουμε στον πάτο, αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα!

      Διαγραφή
    2. Ααα και πήγα αρκετά καλά πιστεύω! :) Εσύ όλα εντάξει;

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ ότι ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ!Αυτό το πιστεύω αλλά το παρέλειψα γιατί το αναφέρεις εσύ!Και ναι,η απληστία και οι <>μας έχουν φτάσει εδώ που είμαστε.Όσο για την Ελλάδα,πιστεύω ότι πρέπει να βγει στην πολιτική ένας άνθρωπος που ΠΡΑΜΑΤΙΚΑ να ενδιαφέρεται να σώσει την Ελλάδα και να την κάνει μια υπολογίσιμη δύναμη.Θα μου πεις τώρα ότι και οι πολιτικοί με τον τρόπο τους προσπαθούν να σώσουν τη χώρα.Εγώ πιστεύω ότι για να την σώσουν πρέπει να κάνουν ΑΜΕΣΑ στροφή 360 μοιρών.

      Διαγραφή